[...] (ponad 1 godzina) wysiłku kluczowe znaczenie ma podawanie odpowiedniej ilości płynów w celu utrzymania normalnego nawodnienia oraz źródeł energii bogatych w węglowodany, ubogich w tłuszcze i o średniej zawartości białka. Dieta ta powinna zawierać wystarczającą ilość przynajmniej 13 witamin i 16 soli mineralnych i być tak stosowana aby [...]
[...] komórek mięśniowych (gromadzenia się wody) nie należy jednak mylić ze zwiększonym gromadzeniem się wody przy braku równowagi sodu i potasu. Przy takim braku równowagi woda gromadzi się w podskórnej tkance tłuszczowej, przez co muskulatura "rozlewa się". Uwodnienie komórek mięśniowych to gromadzenie się wody bezpośrednio w jądrze komórki, [...]
AUTOR: vivek3 - 2 miejsce Każdemu z nas zdarza się kilkanaście (niektórym za pewne dużo więcej) razy w ciągu roku spożywać alkohol. Wesela, urodziny, imieniny czy nawet weekendowe wypady do baru, każda okazja jest dobra. Co jeść przed? Co jeść w czasie? Co jeść po? Jakie reakcje zachodzą w organizmie przy spożyciu alkoholu, jaki to ma wpływ na [...]
[...] nadal będzie w trybie wypłukiwania i częstotliwość korzystania z ubikacji nadal będzie wysoka nawet gdy nie będzie pił dużej ilości wody. Nie spożywaj więcej niż 50g węglowodanów na dzień Węglowodany powodują retencje wody. 1g węglowodanów zatrzymuje 2,7g wody. Ta strategia również powoduje redukcje poziomu glikogenu w mięśniach i pozwala [...]
[...] NO-Xtreme został poddany procesowi estryfikacji z kwasem stearynowym dając Monostearynian Glicerolu - najbardziej biodostępną postać dla ludzkiego organizmu. Połączenie węglowodanu (glicerolu) z nasyconym kwasem tłuszczowym (kwas stearynowy) daje wysoce energetyczny związek o zawartości kalorycznej 9 k/cal na 1g. Warto dodać, iż kwas stearynowy [...]
[...] ryzyko wystąpienia u ciebie niedoborów, co spowoduje, że się "skurczysz" a nie urośniesz. Równowaga w odżywianiu się. Posiłki powinny składać się nie tylko z białek, węglowodanów oraz tłuszczów, lecz również z witamin i minerałów. Tak zrównoważona dieta może być najpewniej osiągnięta przez odpowiedni dobór produktów z podstawowych grup [...]
[...] witamin i pierwiastków śladowych skiełkowane ziarno zawiera dużo aminokwasów, np. w skiełkowanych nasionach lucerny znajduje się wszystkie 8 aminokwasów egzogennych. Węglowodany i tłuszcze z kiełków są łatwiejsze do przyswojenia przez ludzki organizm. W żywych zarodkach mamy także błonnik, enzymy, chlorofil i wiele innych składników.Zawarte w [...]
[...] na zwiększenia zużycia tlenu, czyli zwiększają przemianę materii. Do ich syntezy niezbędny jest jod, który jest obecny w produktach żywnościowych ( głównie produkty morza, woda, jodowana sól ) Jego zawartość w wodzie i żywności niepochodzącej z morza jest stosunkowo mała i zależy od jego stężenia w glebie. Aż 80 % tego pierwiastka w organizmie [...]
[...] awokado, winogron, jabłek, śliwek, nasion dyni. Owoce te zawierają dużo błonnika, który nie dostarcza organizmowi kalorii, zmniejsza natomiast wchłanianie tłuszczu i węglowodanów oraz reguluje trawienie. To bardzo ważne, bo złe trawienie = wypukły brzuch, nawet u najbardziej zgrabnej i szczupłej dziewczyny. Dobra rada: jedz powoli, każdy kęs [...]
[...] należy ćwiczyć na czczo! Dawniej uważano, że trening aerobowy na czczo jest jak najbardziej właściwy, bo organizm po nocnej głodówce ma małe zapasy glikogenu i nie ma węglowodanów, toteż tkankę tłuszczową będzie spalał bardzo szybko. Jednak późniejsze badania naukowe wykazały, że to nie tkanka tłuszczowa będzie głównym źródłem energii w takiej [...]
[...] społecznych i historycznych alkohol kupujemy w sklepach spożywczych, barach, restauracjach zamiast w aptekach. Uważa się, że jest to napój powszechnego użycia, tak jak woda mineralna, coca-cola czy soki owocowe. Ale z punktu widzenia farmakologicznego alkohol jest lekiem wpływającym silnie hamująco na ośrodkowy układ nerwowy. Alkohol jest [...]
[...] wzbogacono aż 1000 mg tauryny, która poprzez ograniczenie wytwarzania serotoniny wpływa jednocześnie hamująco na katabolizm ustrojowych protein. Poprawia metabolizm węglowodanów, poprzez zwiększenie tempa wchłaniania ich do intensywnie pracujących komórek mięśniowych i mózgu. Maksymalizuje to wykorzystanie składników energetycznych zawartych [...]
[...] suplementacji, która w połączeniu nawet z twoim kiepskim odżywianiem i tak przyniesie zadowalające efekty. Proponuję zastosowanie sześciu preparatów tzn.: preparat węglowodanowy MAXCARB, preparaty aminokwasowi L-GLUTAMINE T6 oraz ANABOLIC BCAA SYSTEM oraz substancje energetyzujące THERMO FAT BURNER z L-CARNITINE COMPLEX plus dodatkowo [...]
[...] nie tyć aby nie chudnąć 2757 - 300 kcal redukcja -300 kcal 2239,48 Rozkład Makroskładników gram kcal Białko 2,2g / kg masy ciała 182,6 1g B = 4 Kcal 730,40 Węglowodany 2,5 249 1g W = 4 Kcal 996,00 Tłuszcz 57,0 57 1g T = 9 Kcal 513,08 Dzienne zapotrzebowanie 2239,48 Zacząłem się tego trzymać wszystko zapisuje na stronie [...]
[...] nadal będzie w trybie wypłukiwania i częstotliwość korzystania z ubikacji nadal będzie wysoka nawet gdy nie będzie pił dużej ilości wody. Nie spożywaj więcej niż 50g węglowodanów na dzień Węglowodany powodują retencje wody. 1g węglowodanów zatrzymuje 2,7g wody. Ta strategia również powoduje redukcje poziomu glikogenu w mięśniach i pozwala [...]
[...] ona pomiędzy 0,5-2 % (warzywa oleiste 18-30 %). Tłuszcze obecne w warzywach to głównie nienasycone kwasy tłuszczowe, bardzo cenne żywieniowo. Pod względem zawartości węglowodanów warzywa znacznie różnią się między sobą - sałata głowiasta zawiera ich jedynie ok. 2 %, zaś ziemniaki nawet ok. 20 %. Zawartość węglowodanów determinuje w dużym [...]
[...] duże ilości uwalniane są w trakcie podgrzewania i spalania plastiku.Także zanieczyszczenia pochodzące z rolnictwa. Na nieszczęście dużym źródłem ksenoestrogenów jest woda. Po za oczywistymi drogami, którymi ksenohormony przedostają się do pitnej wody należy wymienić też te, pochodzące z środków hormonalnych przyjmowanych przez kobiety [...]
[...] komórek. Wapń jest też potrzebny do utrzymania zdrowych kości oraz zębów. Cynk - który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej, metabolizmu węglowodanów oraz funkcji poznawczych. Ponadto cynk pomaga w prawidłowej syntezie DNA i białka. Dodatkowo pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji [...]
[...] komórek. Wapń jest też potrzebny do utrzymania zdrowych kości oraz zębów. Cynk - który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej, metabolizmu węglowodanów oraz funkcji poznawczych. Ponadto cynk pomaga w prawidłowej syntezie DNA i białka. Dodatkowo pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji [...]